DEBORA

ZANGERES-PIANISTE

Ceremonie muziek live of niet? Zo ging mijn ceremonie

donderdag 21 maart 2019

Daar staan we dan, mijn aanstaande en ik, in de trouwzaal van Huize Swaensteyn, Voorburg. Mijn handen in de zijne. Vol liefde kijken we elkaar aan en het tweede lied werd afgespeeld.. De tranen beginnen bij mij te lopen.. oh jee mijn make-up..

Ons eerste lied was bij binnenkomst, een nummer van Vangelis ‘I Hear You Now’ Ik kende het lied niet, mijn aanstaande echtgenoot stelde het voor.. al een jaar voor ons trouwen. Het lied, een flashback: onze vakantie in Thailand en datum 14 februari, Valentijnsdag. Is dat romantisch of niet!

Na onze ‘trouwbelofte voor het Universum’ bij drie monniken op het Tempelcomplex Wat Plai Laem, op het eiland Koh Samui, hebben we ‘I Hear You Now’ afgespeeld.…

Terwijl wij liepen met een bos rode rozen in de handen, als offer om neer te leggen in een van de Tempels en daar de ringen te doen, en een stoet met vrienden  achter ons aan.. schalde het lied door de schelle speakers over heel het tempel complex. 

Oeps, ietsje aan de te harde kant.. auw.. arme oortjes.. 

sorry monniken..

"After the first embrace from you, my senses knew 

the look of love was in your eyes

and after we first make love our senses 

tingle to the touch oh how we hypnotize

Oh, to get the feeling on and on

Oh, just to get the feeling

Holding you closer in my arms we drift to heaven

bringing in the morning light

And after all is said and done there's only us 

We can make it right

So, our love will carry on and on

Now our love will be free, be free.

And when we play, love don't delay, I hear you now

For what was then, is what is now, anyhow

As I became a guest of love's tune hear again

We'll carry on together like today

After the first embrace from you I want you too

After the first embrace from you I want you too”

Mooie liefdes verklaring van hem he, en zo romantisch...

Oh ja, waar was ik ook alweer, het tweede lied ging aan..

 

Dit was een lied, een ballad, die ik zelf had gecomponeerd. De titel is ’Love Of My Life’, ja net als het Queen liedje, maar daar blijft het dan ook bij.

 

Ik had hem zelf heel goed kunnen zingen en pianospelen. Dat zou bijzonder zijn geweest… maar ik durfde niet.. ik was zo bang dat ik een brok in mijn keel zou krijgen en dan geen noot meer kunnen uitbrengen. Nee, dan maar opnemen in mijn muziekstudio, op CD zetten (mp3 was nog niet), afspelen, en dan kon ik zelf een potje janken… maar…  als ik het nu mocht over doen, dan had ik toch liever zelf gezongen. Dat was toch veel persoonlijker geweest.. en nu zou ik het ook beter kunnen voor mijn gevoel. Er is niets zo direct als live, met zang, je gevoel te uiten. Dat ik dat kan vind ik een groot cadeau, waar ik heel dankbaar voor ben. Ik ga het absoluut doen bij ons 12,5 jarig huwelijk!

Van de zenuwen liet ik tijdens uitwisseling ringen ook nog mijn ring vallen, maar ja, niks loopt zoals het moet zeggen ze en zo zie je maar weer.. wel balen. 

En toen, getrouwd. Dat gevoel, dat was zo’n mooi en speciaal moment! 

Na afsluiting ceremonie werd het derde liedje ingezet ‘I’ll Find My Way Home’ ook van Vangelis. 

Een vrolijk nummer, jawel, want het is feest!